Acasă Externe Canicula declanșează un val de incendii în sudul Europei

Canicula declanșează un val de incendii în sudul Europei

0
Canicula declanșează un val de incendii în sudul Europei

Turcia, Italia, Spania și Grecia continuă să se lupte cu incendiile devastatoare de vegetație declanșate în contextul valului de caniculă, cu temperaturi de peste 40C care a lovit în special sudul Europei, transmite hotnews.ro care citează presa internațională.

Peste 120 de incendii au izbucnit în ultimele zile în Turcia, din care majoritatea sunt ținute în prezent sub control de echipele de intervenție, transmite The Guardian. Bilanțul provizoriu indică cel puțin 8 morți, potrivit AFP.  În cursul weekendului, turiștii și locuitorii din Bodrum și Marmaris au fost evacuați.

De la începutul anului Turcia a pierdut 95000 de ha de pădure ca urmare a incendiilor, față de o medie anuală de cca 13000 de ha în perioada 2008-2020, precizează AFP.

Temperaturile au atins recorduri absolute în ultimele zile, până la 49,1 grade Celsius în Anatolia (sud-est),  la 20 iulie a.c.

Cel puțin cinci oameni au fost răniți, iar mai multe persoane care își petreceau vacanța în Pescara (Italia) au fost evacuate, din cauza incendiilor de vegetație care se apropiau de plajă.

Italia este și ea una dintre țările lovite de temperaturi de peste 40C, specialiștii precizând că acestea este unul dintre cei mai caniculari ani din ultimele decenii.

O fetiță de cinci ani a fost dusă la spital, însă viața ei nu este pusă în pericol potrivit relatărilor.

 “În ultimele 24 de ore, pompierii au fost solicitați pentru 800 de intervenții: 250 în Sicila, 130 în Puglia și Calabria, 90 în Lazio și 70 în Campania”, a anunțat pe Twitter departamentul național al pompierilor.

În Spania, zeci de pompieri ajutați de avioane care dispersau apă s-au luptat cu focul după ce incendiul de vegetație a izbucnit sâmbătă după-amiaza în apropiere de San Juan, la 40 de mile est de capitala Madrid.

Și în Grecia, pe fondul unor temperaturi arzătoare, pompierii încă se luptă să stingă un incendiu forestier care devastează nord-vestul peninsulei grecești a Peloponezului, lângă orașul Patras, potrivit AFP.

Potrivit statisticilor oficiale, peste 13500 de ha de pădure din Grecia au pierit în flăcări de la începutul acestui an, de două ori mai mult decât suprafețele pierdute în ultimii 15 ani, potrivit rfi.fr

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.