Legumele și fructele din Marea Britanie putrezesc pe câmp din cauza lipsei de culegători și șoferi. Guvernul britanic este solicitat să permită intrarea în țară a unui număr de zece ori mai mare de muncitori străini. Guy Moreton, CEO al MorePeople, companie specializată în angajarea de manageri și supravegherea serviciilor alimentare, a declarat, citat de dailymail.co.uk, că s-a ajuns aici din cauza restricțiilor guvernului privind accesul lucrătorilor străini în fermele britanice.

„Avem nevoie de cinci până la zece ori mai mulți oameni decât permite guvernul să vină în acest moment”, a declarat Moreton. „Toți clienții mei, și am sute de clienți, suferă din cauza lipsei muncitorilor, unii dintre ei ar avea nevoie de sute de oameni pe zi. Este o rușine absolută că sunt constrânși să lase hrana sănătoasă să se piardă pe câmp, pentru că nu au cu cine să o culeagă. Dacă totuși reușesc să recolteze, adesea nu pot transporta producția la depozit din cauza penuriei cronice de șoferi.

Vezi AICI foto recoltă abandonată pe câmp în Marea Britanie.

Lipsa de flexibilitate a guvernului în acest sens este îngrozitoare, cred că au înțeles greșit și nu ascultă de nimeni”, a mai spus Moreton, care  a invocat și pandemia Covid-19 ca o cauză majoră a crizei din agricultura britanică.