Numită PRVOK, această casă nu doar că e construită cu ajutorul tehnologiei de imprimare 3D, dar poate deasemenea pluti pe apă. Poate fi realizată în doar 48 de ore, ajută la economisirea a jumătate din costurile normale de construcție, și contribuie de asemenea la reducerea emisiilor de CO2 și deșeuri. În plus, această locuința e fabricată folosind tehnologii ecologice și este autosustenabilă.

Fiind o creație a sculptorului vizionar Michal Trpak ce are deja susținerea unei societăți de construcții si bănci de investiții, PRVOK este o casă plutitoare imprimată în 3D în Republica Cehă, dar este potrivită pentru zona normale urbane sau rurale dacă nu este ancorată la un ponton. Are 43 de metri pătrați de suprafață pentru trei camere: o baie cu toaletă, living cu bucătărie și dormitor. Proprietarii sunt apoi avantajați de autosustenabilitate parțială prin intermediul unor tehnologii eco, precum reciclarea, dușul cu recirculare, acoperișul verde, precum și rezervoare pentru apa potabilă, pentru utilități și pentru canalizare.

Construită de șapte ori mai repede decât casele convenționale – de fapt cu o viteză de 15 cm pe secundă – această casă este imprimată 3D folosind un braț robotizat. Acest lucru asigură nu numai că există de câteva ori mai puține deșeuri de construcții, dar, de asemenea, procesul generează cu până la 20% mai puține emisii de CO2. Un amestec de beton special dezvoltat – îmbogățit cu fibre nano-polipropilenă, plastifianți și un accelerator de întărire – este utilizat pentru a crea structura în mai puțin de două zile.