În timpul unei operațiuni a poliției din Mannheim, un bărbat de 47 de ani s-a prăbușit și a murit la scurt timp. Potrivit Biroului de poliție criminală al landului Baden-Württemberg și parchetelor din Stuttgart și Mannheim, poliția a fost informată luni de un medic despre un pacient care avea nevoie de ajutor. Pacientul a fost apoi localizat de către polițiști împreună cu medicul la o intersecție din centrul orașului Mannheim.

Întrucât bărbatul s-a opus, s-a recurs la “constrângere imediată”. Apoi, bărbatul de 47 de ani “s-a prăbușit” și “a trebuit să fie resuscitat din motive necunoscute”. Serviciile de urgență și medicul prezent “au inițiat imediat măsurile de prim ajutor”. Bărbatul a fost dus la spitalul universitar din Mannheim, unde a murit în cele din urmă.

Pe Twitter circulă o înregistrare video cu o parte din operațiune înainte ca bărbatul să se prăbușească. Un bărbat poate fi văzut întins pe burtă pe jos. Doi ofițeri de poliție sunt îngenuncheați deasupra lui, cu brațele bărbatului încrucișate la spate, aparent pentru a-i pune cătușele. Bărbatul se contorsionează și țipă.

Unul dintre ofițeri îl lovește de două ori în cap cu pumnul. Ulterior, bărbatul încă se mai zbătea și gemea cu fața însangerată, dar se pare că ofițerul a reușit să îl încătușeze ulterior.

Nu reiese clar din raport de ce bărbatul a avut nevoie de ajutor și de ce polițiștii l-au imobilizat în primul rând. Luni seară, SPIEGEL nu a reușit să contacteze pe nimeni de la poliție și de la procuratură pentru a obține informații suplimentare.