Ce companii cunoscute cu puncte de lucru în Europa își lasă angajații să muncească de acasă

744

COVID-19 a forțat companiile din întreaga lume să se adapteze și să accepte munca la distanță – cel puțin pe termen scurt. Și, deși tranziția către munca de acasă a fost destul de bruscă pentru multe organizații, multe companii își dau seama acum că lucrul de la distanță este viitorul muncii – indiferent de pandemie. Știrile recente abundă în anunțuri de companii care permit angajaților să lucreze permanent de acasă. Pentru companiile care deja integrează unele joburi la distanță înainte de izbucnirea pandemiei, trecerea către o forță de muncă complet remote a fost una firească.

Munca la distanță are beneficii semnificative atât pentru angajatori, cât și pentru angajați, dintre care cel mai important este productivitatea sporită și un echilibru mai bun între viața profesională și cea privată.

Potrivit unui sondaj Global Workplace Analytics al angajaților care lucrează la distanță în timpul pandemiei, 73% observă că au mai mult succes atunci când lucrează de acasă, iar 86% spun că se simt „pe deplin productivi” lucrând de la biroul lor de acasă. Și, din cei 3.000 de respondenți, 76% doresc să continue să lucreze de acasă cel puțin 2,5 zile pe săptămână, în medie. Este clar că angajații apreciază faptul că pot lucra de acasă.

Lista companiilor care inclusiv la punctele de lucru din Europa permit angajaților să lucreze în regim workfromhome / homeoffice include nume cunoscute precum:

 1. Adobe – bine cunoscut pentru tehnologia sa Adobe Flash, utilizată în peste 75% din videoclipurile online.
 2. Amazon – cel mai mare retailer online din lume, Amazon are aproape 92.000 de angajați pe tot globul. Pentru posturi precum Senior Workforce Manager sau Social Media Team Manager, munca de acasă, remote, este acceptată.
 3. Ancestry.com – cu punct de lucru in Dublin, Irlanda, si o comunitate de aproape 2 milioane de abonați, oferă joburi remote precum Content Editor – Contextual Content sau Digital Designer – Performance Marketing
 4. Basware – companie finlandeză de software care vinde software pentru întreprinderi pentru procese financiare, achiziții de plată și gestionare financiară
 5. Coinbase – oferă servicii de criptomonede concepute pentru a facilita tranzacțiile în monede digitale open-source, peer-to-peer precum bitcoin, ethereum și litecoin. Angajează cetățeni europeni pentru joburi precum customer support remote, printre altele.
 6. Facebook – compania lui Mark Zuckerberg nu mai are nevoie de nicio prezentare. Joburi precum Technical Writer sau Developer la Facebook pot fi efectuate remote, de acasă.
 7. Gartner – o companie de consultanță și cercetare în domeniul tehnologiei informației, care oferă informații bazate pe tehnologie pentru a ajuta companiile și organizațiile din întreaga lume să ia decizii de afaceri eficiente și de înaltă calitate.
 8. GoDaddy – companie de găzduire web cu peste 20 de milioane de clienți și peste 7.000 de angajați în întreaga lume.
 9. Google – își extinde politica de a permite angajaților sa munceasca de la domiciliu până cel putin în iunie 2021.
 10. Hitachi – gigantul japonez de electronice Hitachi a permis, de asemenea, angajaților să lucreze de acasă pe fondul pandemiei și s-a angajat să aibă 70% dintre angajați in regim home office.
 11. Mastercard – companie cunoscută mai ales pentru linia sa de carduri de credit personale și de afaceri, angajeaza remote pe posturi de management sau customer support pentru puncte de lucru precum cele din Lisabona, Dublin, Frankfurt, Zurich sau Londra.
 12. Microsoft – altă companie care nu mai are nevoie de nicio prezentare, angajează cetăteni europeni pentru posturi remote precum „Cloud Advocate” sau Program Manager.
 13. Nielsen – grupul deține compania Nielsen NetRatings, cea mai mare companie de măsurare a audiențelor online, compania de audit TV Nielsen Media Research și compania de cercetare de piață ACNielsen.
 14. Salesforce are peste 34.000 de angajați, iar platforma sa CRM este instrumentul # 1 de gestionare a relației cu clienții (CRM) din lume.
 15. Shopify este o companie de comerț electronic care oferă o platformă de comerț online, bazată pe cloud.
 16. Siemens – corporația globală de inginerie electrică, industrială și electronică care operează nouă divizii.
 17. Slack – start-up-ul tehnologic pentru mesagerie si sharing in cadrul echipelor, angajează in Europa pe pozitii remote.
 18. Twitter – celebra retea socială bazată pe scurte mesaje online angajează remote pentru puncte de lucru in Europa (Dublin, Madrid, Londra, etc.)
SURSĂflexjobs