Cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est se deschide la Timişoara

604

Fabrica de bicicelete va produce la început un milion de biciclete pe an, urmând să fie angajaţi între până în 450 de muncitori. Pentru perioada 2021-2022 se vor angaja 750 de persoane.

O companie italiană va investi 30 de milioane de euro pentru construcția celei mai mari fabrici de biciclete din Europa de Est, la Timișoara. Unitatea de producție va fi construită pe Calea Șagului, în zona de sud a orașului și va avea o suprafață de 23.000 mp, dintre care 10.000 mp pentru producție, 10.000 mp de depozite și 3.000 pentru birouri.

Construcția va începe în primăvara anului viitor, iar producția va fi demarată la finele anului viitor. Aici vor fi asamblate 1,5 milioane biciclete annual, urmând să se creeze 750 de noi locuri de muncă.

„Reprezentanţii fabricilor de biciclete de la Târgu Mureş şi de la Torino, unde se fac biciclete pentru Europa, şi de la încă o multinaţională, lideri mondiali în acest domeniu, s-au pus de acord să realizeze accest proiect la Timişoara. Au o fabrică în Portugalia, care face biciclete pentru vestul Europei, una în Italia, care produce pentru Europa centrală, iar cea de la Timişoara urmează să producă biciclete exclusiv pentru Europa de Est, inclusiv în Rusia”, a declarat Vincenzo Moderno, vicepreşedintele Camerei de Comerţ Italiene pentru România.
În această asociere intră şi fabrica Sport Mechanical Workshop care  produce bicicletele brandului B’Twin.

SURSĂadevarul