O sticlă de whisky scoţian single malt Macallan din 1937, cea mai veche băutură de acest fel din România, potrivit Artmark, a fost adjudecată, miercuri seară, la preţul de 7.000 de euro la licitaţia desfăşurată online.

Whisky-ul, îmbuteliat într-o carafă de cristal Baccarat de la 1880 şi însoţit de certificatul de autenticitate al distribuitorului scoţian, a avut preţul de pornire de 2.500 de euro.

Un alt whisky Macallan, din 1940, îmbuteliat într-o sticlă din cristal de Boemia pictată cu aur coloidal şi datând din aproximativ 1905 şi însoţit de certificat de autenticitate, a fost adjudecat la 7.500 de euro. De asemenea, la un preţ ridicat a fost cumpărată o sticlă whisky Macallan din 1978, la 4.500 de euro.

Sesiunea “Pivniţa colecţionarului” a cuprins o selecţie specială de vinuri, şampanii şi whisky-uri de colecţie. De asemenea, a inclus şi o vânzare caritabilă, fondurile colectate (600 de euro) în urma vânzării lotului format dintr-o ediţie limitată, proaspăt lansată internaţional, de Glenfiddich Grande Couronne, single malt, maturat timp de 26 de ani, şi o pereche de butoni unicat, creaţi de designerul Alexandru Ciucu special pentru lansarea ediţiei Glenfiddich în România, urmând să fie redirecţionate către Fundaţia Art Society şi încurajarea activităţii creatoare a tinerilor artişti români.