Munca de acasă, numită și “remote”, “work from home”, sau “home office”, a luat lumea cu asalt. Mulți dintre noi am fost forțați de pandemie să adoptăm acest stil de muncă, și astfel i-am descoperit avantajele.


Dar este greu să găsești locuri de muncă la distanță mai ales atunci când vine vorba de găsirea unui loc de muncă într-un fus orar conform programului tău.


De aceea, ne-am concentrat pe restrângerea listei site-urilor cu cele mai bune oportunități de muncă de acasă pe baza fusurilor orare europene. Aceste site-uri se află pe lista noastră și deoarece au o selecție largă de opțiuni de lucru la distanță / muncă de acasă în Europa.

Remote Europe

Preț: gratuit

Pro: Acest site include exact ceea ce spune: doar joburi online, de la domiciliu și în Europa. Folosirea unui site precum Remote Europe înseamnă că nu va trebui să descoperiți sute de oportunități de locuri de muncă non-remote pe care știți deja că nu le doriți.

Contra: faptul că este un site mic, nișat doar pe joburi remote, este că selecția de oportunități de oferte de muncă este mai mică. (Rețineți că în contextul actual, de multe ori angajatorii sunt dispuși să negocieze dacă un loc de muncă permite lucrul de acasă, sau nu, dacă sunteți candidatul potrivit pentru acest loc de muncă.)

EU Remote Jobs

Preț: gratuit

Pro: Pe lângă faptul că se concentrează doar pe oportunități de muncă la distanță în cadrul fusurilor orare europene, echipa de la EU Remote Jobs verifică si selectează manual fiecare ofertă de muncă listată. Acest lucru înseamnă că există mai puține șanse să întâlniți o ofertă de muncă incompletă.

Contra: similar cu alte siteuri cu oferte de locuri de muncă mai mici, selecția de locuri de muncă de aici este chiar mică, cu doar câteva zeci de locuri de muncă noi adăugate pe săptămână.

Remote4me

Preț: gratuit

Pro: Creat de un dezvoltator de software, acest site se concentrează pe reducerea ofertelor folosind expresii de cautare precum „echipa este complet remote” sau „lucrează de oriunde vrei”.

Contra: acest site colectează doar listări de locuri de muncă de pe alte forumuri. Nu sunt selectate manual ca pe alte site-uri prezentate în această listă.

Dynamite Jobs

Preț: gratuit pentru a aplica la locuri de muncă (cu unele funcții indisponibile până când cumpărați un abonament)

Pro: Dynamite Jobs oferă oportunități la distanță de la alte sute de locuri de muncă, deci nu trebuie să căutați manual peste tot pe internet doar pentru a restrânge căutarea la joburile dorite.

Contra: Selecția locurilor de muncă în fusurile orare europene este mică, chiar dacă calitatea fiecărei oportunități de muncă este ridicată.

AngelList

Preț: gratuit

Pro: Acesta este site-ul perfect pentru oricine dorește să se îndepărteze de jobul corporativ tipic și să intre în lumea startup-urilor.

Contra: trebuie să vă faceti un cont înainte de a putea accesa chiar și joburile de pe AngelList. Nu toate oportunitățile sunt pentru munca la distanță, dar rețineți că multe start-up-uri sunt mult mai deschise la ideea de a angaja un angajat care munceste remote, de acasa, decât companiile mai tradiționale.

Remotive.io

Preț: gratuit

Pro: Simplu de folosit, interfata foarte prietenoasa, joburi variate.

Contra: Selectie redusa de joburi, doar cateva zeci pe zi.

ZipRecruiter

Preț: gratuit

Pro: Ziprecruiter este unul dintre cele mai mari și mai înfloritoare siteuri cu locuri de muncă din lume. În plus față de un forum de locuri de muncă tipic, Ziprecruiter are sute de resurse pentru a ajuta atât solicitanții de locuri de muncă, cât și potențialii lor angajatori.

Contra: va trebui să căutați în mod special oportunități de muncă la distanță pe acest site. Asigurați-vă că verificați din nou dacă oportunitățile „la distanță” sunt complet si definitiv de munca de acasa, remote, si nu doar temporar din cauza pandemiei.

Remote Working Expat

Preț: gratuit

Pro: Acest site este creat special pentru nomazii digitali, ceea ce înseamnă că oportunitățile de muncă la distanță prezentate aici tind să aibă orare mai flexibile și să permită călătoria.

Contra: Site-ul este foarte mic.

Upwork

Preț: plătiți o mică taxă de tranzacție pentru fiecare propunere pe care o trimiteți

Pro: Upwork este site-ul cel mai mare si cunoscut pentru persoanele care caută oportunităti de muncă independentă, spre deosebire de un loc de muncă tradițional cu normă întreagă. Dacă ideea ta despre o carieră excelentă este să lucrezi cu mai mulți clienți și să-ți conduci propria afacere, atunci Upwork va fi exact site-ul de care ai nevoie.

Contra: pentru a obține slujbe pe Upwork, va trebui să concurați cu alte mii de alți profesioniști de pe site. Va trebui să lucrați din greu pentru a vă deosebi de ceilalți. Precum Upwork, sunt si alte siteuri, gen Fiverr, 99designs, Freelancer, Peopleperhour, Servicescape, etc.

JustRemote

Preț: gratuit

Pro: JustRemote se concentrează pe „joburi ascunse” – cele pe care nu le veți găsi postate pe fiecare alt site de joburi. Acest lucru vă oferă un avantaj imens atunci când candidați la un loc de muncă. Nu veți concura cu alte sute de persoane care vin de la cine știe ce loc de muncă.

Contra: spre deosebire de site-urile mai mari precum Glassdoor și Ziprecruiter, JustRemote nu vă salvează informațiile pe site. Vă leagă doar de oriunde se află oportunitatea de muncă. Deci, aplicați pe site-ul web al cererii de locuri de muncă, nu pe JustRemote.

BONUS:

În plus față de aceste site-uri de locuri de muncă, nu uitați că vă puteti alătura grupurilor de Facebook cu aceasta tema, a cautatorilor si ofertantilor de locuri de munca remote, de acasa, din Europa. Cateva exemple:

  1. Digital nomads, remote workers & freelancers Booster in Europe (3K membri)
  2. Remote jobs: Work remotely – Europe (10.4Kmembri)
  3. Remote Jobs Europe (11K membri)
  4. Digital Nomads around Europe (6.5K membri)
  5. EU Remote Jobs group (14K membri)