Acasă Economie Centrul de mentenanţă de la Iasi pentru avioanele Airbus 320 şi Boeing 737 va funcţiona de la 1 septembrie

Centrul de mentenanţă de la Iasi pentru avioanele Airbus 320 şi Boeing 737 va funcţiona de la 1 septembrie

0
Centrul de mentenanţă de la Iasi pentru avioanele Airbus 320 şi Boeing 737 va funcţiona de la 1 septembrie

Reprezentanţii Consiliului Judeţean au informat, vineri, că începând cu 1 septembrie în apropiere de Aeroportul Iaşi îşi va începe activitatea centrul de mentenanţă a avioanelor civile de tip Airbus 320 şi Boeing 737, înfiinţat de Grupul Industrial Aeronautic Aerostar S.A. Bacău.

„Iaşul va reprezenta de acum un punct important pe harta aeronauticii. Este o investiţie mare, care a condus la crearea a cel puţin 150 de locuri de muncă. Începerea activităţii acestui nou centru de mentenanţă pe aeroportul ieşean va atrage şi noi companii de zbor care vor putea opera la rândul lor aici. Îmi doresc o colaborare cât mai îndelungată între Consiliul Judeţean şi Compania Aerostar şi îi asigur pe reprezentanţii firmei de tot sprijinul în ceea ce priveşte dezvoltarea proiectului, deoarece trebuie să vedem această investiţie ca pe o oportunitate pe termen lung pentru judeţul nostru”, a afirmat, potrivit unui comunicat de presă, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Maricel Popa.

Hangarul destinat mentenanţei avioanelor civile este construcţia pe structură metalică cu cea mai mare deschidere ridicată până acum în ţara noastră.

În septembrie 2017, conducerea Consiliului Judeţean Iaşi şi cea a Aerostar S.A. Bacău au semnat contractul de concesiune pentru suprafaţa de 16.000 metri pătraţi, pentru o perioadă de 49 de ani, cu o redevenţă anuală de 10.500 de euro, teren pe care Aerostar a construit hangarul pentru mentenanţa avioanelor civile.

Contractul de concesiune poate fi prelungit pentru o perioadă egală cu cel mult o jumătate din durata sa iniţială.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.