Grupul Volkswagen a publicat un filmuleț cu misterioasa întâlnire dintre CEO-ul Herbert Diess și CEO-ul Tesla, Elon Musk, în timpul căreia ultimul a făcut un drive teste pe aeroportul din Braunschweig, lângă sediul Volkwagen din Wolfsburg, cu modelele electrice ID.3 și ID.4. Ulterior, Herbert Diess a publicat pe contul său personal LinkedIn un filmuleț în care Elon Musk face un test drive cu modelul electric ID.3 și în care CEO-ul Tesla este auzit cum exprimă aprecieri față de mașina realizată de VW: I think for a non-sporty car it’s pretty good” (Cred că e destul de bună pentru o mașină care nu este sport). Diess îi sugerează să încerce mai degrabă un Porsche Taycan în acest caz, construit tot de grupul VW.

Modelul ID.3 are un preţ de pornire de 35.000 de euro în prezent, şi o autonomie între 330 şi 550 de km. Un Tesla Model 3 pleacă de la 42.900 de euro, cu o autonomie între 402 şi 543 de km.

Chiar dacă Tesla se mută pe teritoriul Volkswagen, prin construirea unei fabrici noi chiar în Germania, lângă Berlin, cei doi competitori şi-au făcut complimente pentru progresele din domeniul automobilelor electrice.

Încercând să contracareze speculațiile cu privire la faptul că a existat mai mult la întâlnire decât doar o conversație prietenoasă între colegi, Diess a adăugat mai târziu: „Doar pentru a fi clar: doar am condus ID3-ul și am discutat – nu există nicio afacere / cooperare în curs.”

https://www.linkedin.com/posts/herbertdiess_we-are-ready-for-take-off-ugcPost-6708652585454190592-yCmJ