Acasă Featured A doua stire pagina principal Certificatul de vaccinare, reintrodus în Danemarca după două luni de pauză. Cazurile COVID au început să crească

Certificatul de vaccinare, reintrodus în Danemarca după două luni de pauză. Cazurile COVID au început să crească

0
Certificatul de vaccinare, reintrodus în Danemarca după două luni de pauză. Cazurile COVID au început să crească

Prim-ministrul danez Mette Frederiksen a anunţat luni reintroducerea, după aproape două luni fără restricţii, a certificatului de vaccinare ca urmare a creşterii puternice a numărului de cazuri de COVID-19, transmite AFP, citată de Agerpres.

„Comisia pentru epidemii a recomandat guvernului să clasifice coronavirusul drept ‘boală ameninţătoare pentru societate’ şi să reimpună permisul de vaccinare. Guvernul va urma această recomandare”, a declarat Mette Frederiksen într-o conferinţă de presă.

Un proiect de lege va fi prezentat marţi în parlament. Certificatul de vaccinare va fi reintrodus în special în baruri, restaurante şi cluburi de noapte şi va obligatoriu începând cu vârsta de 15 ani.

La sfârşitul săptămânii trecute, autorităţile sanitare au avertizat asupra riscului supraîncărcării spitalelor din ţară din cauza „riscului de COVID-19, gripă şi alte boli infecţioase”.

„Autorităţile sanitare se aşteptau ca mai multe persoane să fie infectate (cu COVID) şi spitalizate, dar lucrurile s-au întâmplat mai repede decât se aşteptau”, a menţionat Frederiksen.

Luni, pentru a cincea zi consecutiv, au fost raportate peste 2.000 de cazuri noi în Danemarca, regat cu o populaţie de 5,8 milioane de locuitori, unde 36 de persoane sunt internate la terapie intensivă.

„Se poate trăi cu certificatul. Vă permite să aveţi linişte sufletească atunci când mergeţi la film sau la un concert”. Reintroducerea sa „va îngreuna viaţa de zi cu zi pentru aceia dintre voi care nu sunt vaccinaţi. Aşa cred că ar trebui să fie”, a spus şefa executivului de la Copenhaga.

Pionieră a certificatului sanitar, care a fost introdus în primăvară, Danemarca l-a retras pe 10 septembrie, într-o perioadă în care numărul cazurilor noi era de patru ori mai mic decât cel actual.

În Danemarca, 85,9% din persoanele cu vârsta de peste 12 ani au fost vaccinate cu două doze de vaccin anti-COVID-19.

În opinia premierului danez, creşterea cazurilor de îmbolnăviri este cauzată de un „grup redus care nu respectă regulile”. „Ei sunt răspunzători în faţa întregii societăţi daneze în acest moment”, a spus ea, cerând celor indecişi să se vaccineze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.