Chelsea Club poate confirma că au fost convenite condițiile pentru vânzare către un nou grup de proprietari, condus de Todd Boehly, Clearlake Capital, Mark Walter și Hansjoerg Wyss, anunță clubul.

Din totalul investiției care se va face, 2,5 miliarde de lire sterline vor fi aplicate pentru achiziționarea acțiunilor clubului, iar aceste venituri vor fi depuse într-un cont bancar înghețat din Marea Britanie, cu intenția de a fi donate în proporție de 100% unor cauze caritabile, după cum a confirmat Roman Abramovici. Va fi necesară aprobarea guvernului britanic pentru ca veniturile să fie transferate din contul bancar britanic înghețat.

În plus, noii proprietari propuși vor angaja 1,75 miliarde de lire sterline în investiții suplimentare în beneficiul clubului. Aceasta include investiții în Stamford Bridge, în Academie, în echipa feminină și în Kingsmeadow, precum și continuarea finanțării pentru Fundația Chelsea.

Se așteaptă ca vânzarea să se finalizeze la sfârșitul lunii mai, sub rezerva obținerii tuturor aprobărilor de reglementare necesare. Mai multe detalii vor fi furnizate la acel moment.