CATL, cel mai mare producător mondial de baterii pentru mașini electrice tocmai a lansat pe piață o baterie care ajunge la o autonomie de 1.000 de kilometri între încărcări.

Chinezii de la CATL, cea mai mare companie producătoare de baterii din lume, a lansat un acumulator nou, numit Qilin. Acesta promite să ofere o autonomie de 1000 de kilometri cu doar o singură încărcare și este, potrivit companiei, cu 13% mai puternică decât o baterie similară propusă de către rivalii de la Tesla, scrie autoblog.com

CATL va demara producția bateriei anul viitor. Acumulatorul Qilin are o densitate a energiei de 255 de wați-oră pe kilogram. Compania spune despre baterie că se va încărca mai rapid decât celulele existente și că este mai sigură și mai durabilă.

Repriza de încărcare 10-80% durează doar 10 minute la o priză de încărcare rapidă.

CATL a dublat de patru ori suprafața de transfer de căldură prin introducerea lichidului de răcire – care se găsește de obicei în partea de jos a celulelor bateriei. Acest lucru permite timpi de încărcare mai rapizi, un control termic mai bun al temperaturii celulelor bateriei și o încălzire mai rapidă a acestora pe vreme rece pentru o performanță mai bună.

În condiții extreme, celulele pot fi răcite rapid, blocând eficient transferul anormal de căldură între celule, reducând astfel riscul unor incendii.

CATL este furnizor de baterii pentru cei mai mulți dintre marii producători de automobile, atât din China, cât și din întreaga lume, așa că este probabil ca pachetele de baterii Qilin să-și facă loc în podeaua mașinilor de serie începând cu anul viitor. Momentan nu există date despre companiile care vor acestă nouă tehnologie. Cei de la CATL investighează locații din SUA pentru a construi prima sa fabrică de baterii în America de Nord.