Cluj: Avion Boeing cu incendiu la trenul de aterizare. Aeroportul a fost închis temporar / Aeronava venea din Egipt. Pasagerii sunt evacuați normal

UPDATE: 22.40

Cauza incendiului care a avut loc vineri seară pe Aeroportul „Avram Iancu” din Cluj-Napoca la trenul de aterizare al unui avion sunt pneurile acestuia, care au explodat şi au luat foc.

„Aeronava companiei Fly Egypt care efectua un zbor pe ruta Hurghada – Cluj a suferit un incident în timpul operaţiunilor de aterizare. La contactul cu solul, pneurile trenului principal de aterizare au explodat şi au luat foc. Echipajul de pompieri al Aeroportului Internaţional Cluj a intervenit în cel mai scurt timp şi a aplicat procedurile specifice situaţiilor de urgenţă. Incendiul a fost stins, fără ca vreunul dintre pasageri sau dintre membrii echipajului să fie rănit. Urmare a activării planului roşu de urgenţă, la faţa locului au sosit mai mute echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”, se arată într-un comunicat trimis de aeroportul clujean.

Știrea ințială

ISU Cluj anunță un incendiu la un avion, la trenul de aterizare, pe pista Aeroportului Internațional din Cluj-Napoca.

Este vorba despre o aeronavă Boeing (aparținând companiei Fly Egipt), care venea din Hurghada, aterizând la Cluj Napoca în urmă cu mai bine de o oră. Toți pasagerii au fost evacuați normal.

Compania operează curse între cele două orașe cu o aeronavă Boeing B73

„Incendiul a fost lichidat de către SPSU. Au fost dislocate forțe și mijloace din ISU Cluj. Toți pasagerii se evacuează normal. Momentan nimeni nu are nevoie de îngrijiri medicale”, a transmis purtătorul de cuvânt al ISU Cluj, Andrei Biriș.

Au fost evacuați 113 pasageri, care nu au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Aeropotul a fost înschis temporar si mai multe curse sunt amânate.

Directorul Aeroportului Cluj, David Ciceo: „Cei 113 pasageri au fost evacuați în siguranță și nu sunt victime. Durează două ore până redeschidem traficul. Aeronava Fly Dubai înca se află pe pistă. S-au luat măsurile necesare pentru stingerea incendiului, pompierii Aeroportului au ajuns în mai puțin de două minute înainte ca incendiul să se extindă. Au ajuns și echipajele ISU, dar incendiul era deja stins de către serviciul de pompieri al Aeroportului. Încă nu e redeschis Aeroportul, dar nu sunt zboruri anulate, sunt doar zboruri întârziate cu aproximativ 2 ore. Avem șase zboruri care urmează sa decoleze și sper să accepte companiile această întârziere”,  a spus David Ciceo la Digi24.