Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă a aprobat o nouă hotărâre prin care se propune prelungirea stării de alertă pe întreg teritoriul României cu 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie, a anunţat joi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat. Printre măsuri, se propune menținerea purtării măștii de protecție în spațiile publice precum și în mijloacele de transport în comun sau menținerea interdicției desfășurării de reuniuni cu prilejul unor sărbători și aniversări, organizarea de mitinguri şi demonstraţii cu un număr de participanţi de maximum 100 de persoane, iar activitățile religioase se vor putea face în spații deschise.

“Domnule prim-ministru, s-a terminat votul, este adoptată hotărârea CNSU, prin ea se propune prelungirea stării de alertă cu încă 30 de zile, începând cu data de 14 noiembrie, iar măsurile propuse nu prevăd măsuri noi faţă de cele care sunt în vigoare”, a declarat Raed Arafat, în şedinţa de Guvern.

“Practic, menţinem setul de măsuri anterior, inclusiv setul de măsuri cu aplicabilitate locală în funcţie de indicele de răspândire şi, de asemenea, setul de măsuri naţional”, a completat, în şedinţă, premierul Ludovic Orban.

Şeful DSU a arătat că menţinerea pentru 30 de zile a restricţiilor adoptate recent este necesară pentru a se vedea un “impact real” al aplicării acestora.

Arafat a precizat, totodată, că reglementările privind ziua votului pentru alegerile parlamentare sunt cuprinse în proiectul de hotărâre pe care Guvernul îl va adopta, care se referă la prelungirea stării de alertă. “Sunt în hotărârea de Guvern”, a spus şeful DSU.