Acasă Economie Coadă de tiruri de 17 kilometri la vama Siret, la intrarea în țară

Coadă de tiruri de 17 kilometri la vama Siret, la intrarea în țară

0
Coadă de tiruri de 17 kilometri la vama Siret, la intrarea în țară

Coada de tiruri care așteaptă la intrarea în România dinspre Ucraina, în Vama Siret a crescut de la 10 kilometri, cât era sâmbătă după-amiaza, la 17 kilometri, luni, anunță Monitorul de Suceava.

Șoferii dau vina pe autorități.

”A fost o perioadă de circa 12 ore în care nu am mișcat roata nici un centimetru. Am vorbit cu colegi de ai mei care au trecut în România și au spus că în multe momente vameșii de la Siret nu aveau în lucru nici o mașină. E o bătaie totală de joc ce se petrece. Noi știm că ei sunt acoperiți legal. Teoretic, au la dispoziție 45 de minute pentru a procesa un tir, dar dacă tot sunt atât de multe mașini de ce nu suplimentează personalul? În ritmul ăsta nu ajungem acasă nici de Paști”, susține unul din șoferii prinși în coada de la vamă.

Traficul auto de mărfuri prin PTF Siret este așteptat să crească și mai mult în perioada următoare.

”Problema este lipsa de personal, în special în ceea ce privește partea fitosanitară. Situația este cunoscută la nivel central și am primit asigurări că personalul care lipsește va fi suplimentat și în acest fel să poată fi procesate mai multe tiruri, pentru ca timpii de așteptare să scadă. Ne așteptăm la un flux mare de tiruri pe sensul de intrare în țară și credem că acesta se va menține o perioadă destul de mare, motiv pentru care trebuie să luăm toate măsurile pentru fluidizarea traficului de marfă”, susține prefectul Alexandru Moldovan.

Închiderea portului Odessa de la Marea Neagră a făcut ca exporturile mărfurilor ucrainene să se realizeze rutier și feroviar. Această schimbare a adus un flux uriaș de mărfuri la granița ucraineano-română, iar principala poartă de intrare la noi în țară este Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret.

Timpul de așteptare pentru autocamioane este de 120 minute la intrarea în Vama Siret, anunță Poliția de Frontieră.  Intrarea se face pe 3 artere, iar la ieșire sunt deschise 2 artere. ”Trafic intens pe sensul de intrare, număr foarte mare de camioane prezentate la control”, se arată pe site-ul Poliției de Frontieră.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.