Acasă Economie Coaliția politică aflată la putere în Germania a convenit asupra unui pachet de stimulare economică de 130 de miliarde de euro

Coaliția politică aflată la putere în Germania a convenit asupra unui pachet de stimulare economică de 130 de miliarde de euro

0
Coaliția politică aflată la putere în Germania a convenit asupra unui pachet de stimulare economică de 130 de miliarde de euro

Coaliția politică germană, aflată la putere, a convenit miercuri 2 iunie 2021 asupra unui pachet de stimulare economică de 130 de miliarde de euro.

În urma pandemiei corona, economia germană se află în cea mai gravă criză din istoria Republicii Federale, a spus Merkel, referindu-se la cei peste 7 milioane de angajați care se află încă în Kurzarbeit. Dacă Germania a lansat un program foarte extins în martie pentru a sprijini companiile și ocuparea forței de muncă în timpul crizei, coaltia vrea acum să cheltuiască din nou, mulți bani pentru a readuce economia pe picioare în perioada relaxării treptate a restricțiilor.

Cele mai importante măsuri sunt:

  • Bonus pentru copii: Pentru a sprijini familiile care au suferit în mod deosebit de grav din cauza restricțiilor Corona, este prevăzut un bonus unic pentru copii de 300 EUR per copil. Indemnizațiile sunt dublate pentru părinții singuri. (costuri financiare: 4,3 miliarde €).
  • Scăderea temporară a TVA: în scopul redresării economice generale: de la 1 iulie cota standard a TVA va fi redusă de la 19 la 16% și cota redusă de la 7 la 5%; acest lucru se aplică până la 31 decembrie (costuri financiare: 20 miliarde €).
  • Scutire pentru companii: domeniul de compensare a pierderilor actuale ale unei companii cu profiturile din anii precedenți va fi extins până la finalul anului 2021. Reguli mai generoase de amortizare a costurilor şi noi stimulente pentru investiții vor fi stabilite.
  • Scutire pentru municipalități: Din cauza crizei, orașele și municipalitățile și-au pierdut cea mai importantă sursă de venit – impozitul pe afaceri plătit de companii. Pentru a compensa, acestea vor primi o compensație forfetară pentru 2020, fiecare finanțată egal de guvernul federal și statele federale (costuri financiare: 5,9 miliarde €). Deasemenea guvernul federal își mărește cota din costul locuințelor pentru cei nevoiași, compensând jumătate din pierderile fiscale ale întreprinderilor și consolidând transportul public local și sectorul sănătății.
  • Scutirea cheltuielilor cu energia electrică: suprataxa EEG urmează să fie redusă din 2021 prin subvenții de la bugetul federal.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.