Comisia Europeană a semnat joi un contract – cadru cu compania farmaceutică Gilead prin care achiziționează în numele tuturor statelor membre 500.000 de doze din medicamentul Remdesivir (comercializat sub brandul Veklury), potrivit unui comunicat de presă.

Contractul – cadru prevede și rezervarea a unei cantități suplimentare de 500.000 de doze din tratamentul pentru bolnavii cu Covid – 19.

Contractul – cadru negociat de Comisia Europeană și compania Gilead a fost semnat de state membre UE, plus Marea Britanie și șase țări candidate la aderare.

Până acum, Comisia Europeană a cumpărat deja în luna august 33.380 de doze de Remdesivir, dozele fiind deja repartizate în toate statele membre.

În ţările europene există un deficit al medicamentului antiviral Remdesivir utilizat în tratarea Covid-19, în condiţiile în care stocurile limitate se epuizează din cauza numărul de cazuri în creştere, în timp ce Statele Unite au cumpărat majoritatea producţiei companiei Gilead, au declarat oficiali citaţi de Reuters, relatează News.ro.

Statele Unite au semnat un acord pentru mai mult de 500.000 de serii de tratament, reprezentând cea mai mare parte a producţiei Gilead până în septembrie.