Compania aeriană de stat Air Serbia a anunțat că și-a anulat toate cursele de la Moscova la Belgrad și de la Belgrad la Moscova, relatează presa din Rusia și din Ucraina.

Pasagerilor li s-au trimis notificări că zborurile s-au anulat, potrivit informării Centrului pentru Strategii de Transport.

Recent, ministrul adjunct de externe al Ucrainei, Emine Dzheparova, acuzat pe Twitter Air Serbia că și-a sporit zborurile către Moscova, în timp ce alte companii aeriene și-au închis spațiul aerian pentru aeronavele rusești.

Serbia rămăsese singura țară europeană care nu și-a închis culoarele de zbor cu Rusiei, ba chiar urma să crească numărul de zboruri, potrivit declarațiilor președintelui sârb Aleksandar Vucic.

Sub presiunea sancțiunilor occidentale împotriva Rusiei și a comunității europene, președintele sârb Aleksandar Vucic a revenit ulterior, anunțând că Air Serbia va înjumătăți numărul de zboruri către Rusia, iar astăzi, oficial, compania  a anunțat că suspendă complet zborurile către și dinspre Rusia.