Pfizer intenționează să înceapă testarea vaccinului său experimental împotriva coronavirusului la copiii de până la 12 ani, iar părinții și-au exprimat deja interesul de a-și înscrie copiii, a declarat marți pentru CNN cercetătorul care conduce procedura. Va fi primul studiu cu vaccin pentru coronavirus care va include copii în Statele Unite.


O echipă de la Spitalul de Copii din Cincinnati va începe vaccinarea adolescenților cu vârsta cuprinsă între 16 și 17 ani săptămâna aceasta și mai târziu va înscrie copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani pentru vaccinare, a declarat dr. Robert Frenck, directorul Centrului de cercetare a vaccinurilor din spital.

Compania a confirmat pe site-ul său că are aprobarea Administrației SUA pentru Alimente și Medicamente pentru a înscrie copii în vârstă de 12 ani în proces de vaccinare.

“Chiar credem că un vaccin pentru adolescenți și copii va fi esențial pentru controlul Covid”, a declarat Frenck pentru CNN într-un interviu telefonic. „Cred că unul dintre lucrurile care este important de reținut este că, deși rata mortalității la copiii cu Covid este mai mică decât la adulții mai în vârstă, ea nu este zero”, a spus el, menționând că peste jumătate de milion de copii au fost diagnosticați cu coronavirus in Statele Unite ale Americii. „Nu este o infecție inexistentă la copii”.


El a spus că copiii pot dezvolta boli grave și, de asemenea, pot muri de coronavirus și nu există nicio modalitate de a prezice care dintre acestea vor avea loc. De asemenea, îl pot răspândi și altor persoane mai vulnerabile, inclusiv părinți, bunici, lucrători din domeniul sănătății și alții. Și copiii pot dezvolta un efect secundar rar, dar grav din infecția cu coronavirus numită sindrom inflamator multisistem la copii sau MIS-C.