Acasă Economie Compania producătoare de vaccinuri Moderna acuzată că a ţinut secretă finanţarea de aproape 1 miliard USD de la guvernul american

Compania producătoare de vaccinuri Moderna acuzată că a ţinut secretă finanţarea de aproape 1 miliard USD de la guvernul american

0
Compania producătoare de vaccinuri Moderna acuzată că a ţinut secretă finanţarea de aproape 1 miliard USD de la guvernul american

Compania Moderna se confruntă cu acuzaţii grave pentru că nu a făcut publică finanţarea de aproape 1 miliard de dolari de la guvernul american.

Grupul de cercetare al Departamentului Apărării al SUA examinează brevetele solicitate şi câştigate de Moderna, o companie americană de biotehnologie care dezvoltă un vaccin COVID-19, după ce compania a fost acuzată că nu a făcut publică finanţarea guvernamentală aşa cum o cere legea federală.

Într-un raport publicat săptămâna aceasta, cercetătorii de la Knowledge Ecology International (KEI), un grup de sprijin al pacienţilor, au declarat că Moderna nu a prezentat în brevetele sale de vaccin faptul că a primit subvenţii de aproximativ 25 de milioane de dolari de la Agenţia de proiecte de cercetare avansată a Departamentul Apărării, pentru a-şi dezvolta tehnologia de vaccinare. Prezentarea finanţării federale în brevete ajută la determinarea modului în care sunt utilizate fondurile publice şi dacă se plătesc redevenţe către guvern. KEI a examinat cele 126 de brevete alocate Moderna, precum şi 154 de cereri de brevete. „Niciunul dintre brevetele acordate companiei Moderna nu precizează finanţarea guvernului federal american”, a scris cercetătorul KEI, Luis Gil Abinader.

Moderna, care a primit pentru dezvoltarea vaccinului aproape 1 miliard de dolari de la guvernul SUA, a declarat că a considerat că a respectat cerinţele de prezentare a brevetelor.

Vaccinul de la Moderna, care foloseşte tehnologia ARNm, va fi printre cele mai scumpe vaccinuri împotriva COVID-19. Compania şi-a prezentat vaccinul către potenţialii cumpărători la preţul de aproximativ 50 până la 60 de dolari pentru un ciclu de două doze, în timp ce unele vaccinuri ale firmelor concurente au un preţ semnificativ mai mic. De exemplu, vaccinul dezvoltat de AstraZeneca şi de Universitatea din Oxford are un preţ de aproximativ 3 dolari pe doză.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.