Acasă Economie Companiile din Ministerul Transporturilor (CFR, CNAIR, etc.) își mută conturile de la BCR (deținută de grupul Erste-Austria) la CEC Bank

Companiile din Ministerul Transporturilor (CFR, CNAIR, etc.) își mută conturile de la BCR (deținută de grupul Erste-Austria) la CEC Bank

0
Companiile din Ministerul Transporturilor (CFR, CNAIR, etc.) își mută conturile de la BCR (deținută de grupul Erste-Austria) la CEC Bank

Companii din subordinea Ministerului Transporturilor, CNAIR, Administrația Porturilor, CFR Infrastructură, Aeroporturi București, urmează să-și transfere conturile de la Banca Comercială Română, deținută de Grupul austriac Erste la CEC Bank, pentru că au găsit condiții mai bune la banca de stat, a anunțat marți ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

„Compania de Drumuri (n.r. CNAIR) și-a anunțat o anumită intenție de a transfera conturile și știu că vor face, mi-au spus și mie, și nu doar Compania de Drumuri, ci și alte companii din coordonarea Ministerului, fie că vorbim de Portul Constanța, Compania Aeroporturi București și altele pentru că au găsit condiții mult mai bune la CEC, explicație cât se poate de simplă“, a transmis ministrul Grindeanu.

Întrebat despre sumele care urmează să fie mutate la CEC Bank, ministrul Sorin Grindeanu a explicat că este decizia fiecărui director care conduce cele peste 50 de companii din subordinea Ministerului Transporturilor, fără a fi impusă.

„Eu nu pot să dictez directorilor de companii ce să facă, v-am spus, am fost anunțat de decizia directorilor, nu doar la Compania de Drumuri și Aeroportul (n.r Otopeni) și tot ce ține de CFR (Infrastructură, Călători și Marfă). Toți Directorii m-au anunțat că vor face acest lucru, transferă conturile la o bancă românească pentru că au condiții mai bune“, a spus el.

Ministrul Grindeanu a mai spus că nu are conturi la bănci din Austria, deci nu poate da românilor recomandări dacă să-și mute sau nu conturile de la BCR sau Raiffeisen la alte bănci.

Nu doar în mediul online, persoane publice și politicieni au îndemnat românii să boicoteze firmele, produsele sau serviciile din Austria, fie că este vorba despre benzinării, bănci, produse alimentare sau servicii turistice.

Cancelarul austriac Karl Nehammer spune că un eventual boicot asupra firmelor austriece din România, ca reacţie la votul negativ pe care Viena l-a dat săptămâna trecută la aderarea la Schengen, ar face rău mai mult României decât Austriei, pentru că firmele austriece varsă bani la bugetul ţării şi creează locuri de muncă. Pe de altă parte, el a spus că veto-ul Austriei va fi ridicat numai în momentul în care România şi Bulgaria îşi vor îmbunătăţi protecţia frontierelor (detalii aici).

Potrivit G4Media, Guvernul Austriei, condus de cancelarul Karl Nehammer, se reunește marți la prânz într-o ședință de urgență pe tema Schengen, iar ministrul de Externe Alexander Schallenberg va face o informare legată de efectele politice ale veto-ului țării sale, transmite publicația austriacă Die Presse.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.