Este a șaptea zi de conflicte între israelieni și palestinieni. Israel a anunțat duminică că a bombardat casa liderului politic Hamas din Gaza, într-un val de atacuri aeriene. A dat publicități imagini video cu o bomba care a explodat în momentul în care a lovit o locuință acestuia, fără a preciza dacă Yahya Sinwar se afla sau nu în locuință. În același timp, în noapte de sâmbătă spre duminică, gruparea Hamas a trimis peste 130 de rachete din Gaza spre Israel, majoritatea fiind interceptate de scutul anti-rachetă al Israelului.

Conform autorităților din Gaza, atacurile israeliene de duminică dimineață au ucis 33 de persoane, printre care și 13 copii, dar purtătorul de cuvânt al armatei din Israel a precizat că va verifica informațiile. În total, de la izbucnirea violențelor, 181 de persoane, între care și 52 de copii, și-au pierdut viața în Gaza. Pe de altă parte, în Israel 10 persoane, inclusiv doi copii, au fost ucise în urma atacurilor cu rachete ale grupării Hamas.

Circa trei mii de rachete au fost lansate în mai puțin de o săptămână din Fâșia Gaza spre teritoriul Israelului, potrivit armatei israeliene, care precizează că o mare parte dintre acestea a fost interceptată. Premierul Primul israelian, Benjamin Netanyahu, a promis că va ”continua să răspundă cu forță” la atacurile cu rachete ale Hamas.

Atât Israelul, cât și Hamas, gruparea islamistă care conduce enclava, au declarat că își vor continua bombardamentele, după ce Israelul a distrus sâmbătă o clădire cu 12 etaje din orașul Gaza, care găzduia operațiunile media ale Associated Press din SUA și Al Jazeera din Qatar. Armata israeliană a declarat că clădirea era o țintă militară legitimă, deoarece găzduia birouri militare ale Hamas, însă AP a condamnat atacul și a cerut Israelului să prezinte dovezi. “Nu am avut nicio indicație că Hamas ar fi fost în clădire sau că ar fi activat în clădire”, a precizat AP într-un comunicat.

Ultimele bombardamente vin cu câteva ore înainte de o ședință a Consiliului de Securitate al ONU, pe tema conflictului israeliano-palestinian.