Acasă Economie Country Garden, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China, a anunțat o pierdere de până la 7,6 miliarde de dolari

Country Garden, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China, a anunțat o pierdere de până la 7,6 miliarde de dolari

0
Country Garden, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China, a anunțat o pierdere de până la 7,6 miliarde de dolari

Country Garden, unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari din China, a anunțat o pierdere de până la 7,6 miliarde de dolari în primele șase luni ale anului. Pierderea așteptată se compară cu un profit de de doar 265 de milioane de dolari pentru aceeași perioadă a anului trecut.

Ieri agenția de rating Moody’s a retrogradat ratingul companiei, invocând „riscurile crescute de lichiditate și de refinanțare”.Acțiunile Country Garden Holdings au scăzut azi cu peste 5% în tranzacțiile din Hong Kong.

Firma a mai spus că încearcă să gasească soluții de restructurare a afacerii.Anunțul este cel mai recent semn al problemelor majore cu care se confruntă cea de-a doua economie din lume.

Săptămâna aceasta, cifrele oficiale au arătat că China a intrat în deflație pentru prima dată în mai bine de doi ani.

Exporturile au scăzut, de asemenea, drastic, în timp ce șomajul în rândul tinerilor este la un nivel record.La începutul acestei săptămâni, cifrele oficiale au arătat că exporturile țării au scăzut cu 14,5% mai mult decât se aștepta în iulie, comparativ cu un an mai devreme, în timp ce importurile au scăzut cu 12,4%. Șomajul în rândul tinerilor este deja la un nivel record și probabil va crește pentru că urmează să intre pe piața muncii peste 11.5 milioane de absolvenți de studii superioare. Situația celei de-a doua economii mondiale provoacă îngrijorări și la Washington. Președintele Joe Biden a declarat că problemele economice tot mai mari ale Chinei o fac o „bombă cu ceas”.

Țara se confruntă, de asemenea, cu datoria guvernamentală în creștere și provocările de pe piața imobiliară. Luna trecută, Evergrande, cândva cea mai mare firmă imobiliară din China, a dezvăluit că în 2021 și 2022 a pierdut un total de 81,1 miliarde de dolari. Evergrande se luptă cu datorii estimate la 300 de miliarde de dolari. Problemele din sectorul imobiliar al Chinei – care include construirea de case și industriile care produc bunurile și serviciile pe orizontală reprezintă aproximativ o treime din economie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.