Șoferii de tir care vin cu marfă din Ucraina spre România sunt exasperați. Coada de tiruri de la intrarea în Vama Siret a ajuns la 20-25 kilometri, chiar 27 kilometri conform unor relatări preluate de Monitorul de Suceava.

Pe parcursul zilei de luni nu s-a înaintat aproape deloc. Vameșii din Ucraina ar procesa undeva la 300 de tiruri și dau vina pentru blocaj pe cei români. În plus, luni se pare că a fost vorba și de un blocaj informațional, care a blocat activitatea din toate vămile din România, relatează Monitorul de Suceava.

Timpii de așteptare dinspre Ucraina au ajuns la 6-7 zile, dar având în vedere noul blocaj și ritmul în care crește coada șoferii de tir se tem că va fi mai rău, mult mai rău.

Autoritățile din Republica Moldova au transmis că este vorba de o defecțiune repetată a Sistemele Informaționale pentru controlul și procesarea camioanelor din vămile românești.

Multe tiruri transportă către vestul Europei mărfuri perisabile, iar așteptările de zile întregi din vămi pun în pericol încărcătura acestora.