Acasă Featured A doua stire pagina principal Creștere a prețurilor caselor în Germania în timpul pandemiei

Creștere a prețurilor caselor în Germania în timpul pandemiei

0
Creștere a prețurilor caselor în Germania în timpul pandemiei

Cererea crescută pe piața imobiliară e unul din factorii care au făcut că prețurile locuințelor să crească abrupt în timpul crizei coronavirus. Visul de a deține o casă a devenit mai scump de la începutul pandemiei. Prețurile au urcat mult mai repede și accentuat pentru case decât pentru apartamente și condominii.

În Germania, în ciuda crizei corona, prețurile proprietăților continuă să crească. În trimestrul al doilea (aprilie până în iunie), condominiile și apartamentele erau în medie cu 1,3 la sută mai scumpe decât la începutul anului. Față de al doilea trimestru din 2019, creșterea a fost de 5,9 la sută. Acest lucru este demonstrat de indicele rezidențial actual al companiei de cercetare F + B. Surprinzător, creșterile de preț cele mai accentuate s-au înregistrat pentru casele unifamiliale și duplexuri.

„Având în vedere ratele dobânzilor scăzute de neegalat din punct de vedere istoric pentru împrumuturi, se pare că este mai avantajos din punct de vedere economic pentru mulți cumpărători să investească în proprietăți ocupate de proprietari în loc să închirieze”, a declarat Bernd Leutner, directorul general al F + B. Indicele rezidențial nu oferă nicio informație despre faptul că această creștere accentuată a prețurilor pentru locuințele unifamiliale se datorează creșterii cererii rezultate din criză corona, de exemplu pentru că familiile caută mai mult spațiu și grădini – dar relația temporală este cel puțîn vizibilă.

Indicele F + B-Wohn măsoară evoluția chiriilor și a prețurilor pe piața imobiliară din Germania. Conform declarațiilor proprii ale companiei, baza indicelui este dată furnizării din peste 30 de milioane de proprietăți din toată Germania.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.