Dacia a prezentat noul său model Jogger, un crossover cu șapte locuri care va înlocui Lodgy. Va fi prima mașină Dacia disponibilă și cu motor hibrid, din 2023.

Jogger va fi primul hibrid din gama Dacia și va fi produs începând cu finalul acestui an la Mioveni alături de Duster, Logan și Sandero Stepway.

Jogger va fi disponibil fie cu un nou motor pe benzină de 1,0 litri pe benzină, de 109 CP, fie cu un motor bi-combustibil de 99 CP, care se găsește în prezent în SUV-ul Duster. Acest lucru va permite Jogger-ului să funcționeze pe benzină fără plumb sau GPL. Din 2023 va fi disponibil și un model hibrid. Acesta va folosi un motor pe benzină de 1,6 litri și două motoare electrice, împreună cu o baterie de 1,2 kWh.

La 4,5 m lungime, dar cu un ampatament de 2,9 m – mai lung decât un Ford S-Max sau Kia Sorento, Dacia spune că Jogger va oferi spațiu de neegalat pentru șapte pasageri adulți într-un model de 2-3-2 locuri. Scaunele spate rabatabile vor oferi peste 60 de configurații posibile și între 213 și 1.819 litri de spațiu pentru bagaje.

Prețul de pornire va fi de 15.000 de euro cu TVA.