Atacul armat care a avut loc duminică într-un centru comercial din Copenhaga a provocat moartea a trei persoane şi rănirea mai multora, potrivit Poliţiei care a arestat un suspect, un danez în vârstă de 22 de ani, scrie AFP, citată de News.ro. „Sunt trei morţi şi mai mulţi răniţi, între care trei în stare critică”, a declarat inspectorul-şef al Poliţiei din Copenhaga, Soeren Thomassen, într-o conferinţă de presă.

știrea inițială

Mai multe persoane au fost împuşcate în seara zilei de duminică într-un mare centru comercial din Copenhaga, a anunţat poliţia daneză, potrivit Reuters. Atacatorul ar fi un danez de 22 de ani, iar autoritățile nu exclud un potențial act de terorism. Sunt căutați eventuali complici ai tânărului, potrivit Reuters.

Importante întăriri ale poliţiei au fost desfăşurate lângă galeria comercială Fields din cartierul Amager, situat între centrul oraşului şi aeroportul capitalei, a precizat poliţia capitalei daneze pe Twitter. „Suntem la faţa locului, au fost trase focuri de armă şi mai multe persoane au fost împuşcate”, scrie poliţia.

Atunci când au fost auzite primele focuri de armă, mai mult de o sută de persoane s-au repezit să iasă din centrul comercial, potrivit unor martori citaţi de mass-media daneze.

Poliţia le-a cerut persoanelor aflate în clădire să aştepte ca efectivele sale să ajungă în interior şi tuturor altor persoane să se îndepărteze de locul atacului, relatează Agerpres.