Acasă Featured A doua stire pagina principal Danemarca si Olanda vor dona avioane de luptă F-16 Ucrainei

Danemarca si Olanda vor dona avioane de luptă F-16 Ucrainei

0
Danemarca si Olanda vor dona avioane de luptă F-16 Ucrainei

Danemarca va dona Ucrainei 19 avioane de vânătoare de tip F-16, a anunţat duminică premierul danez Mette Frederiksen la conferinţa de presă comună cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la baza aeriană din Skrydstrup, din sudul ţării, transmite Reuters conform Agerpres.

Frederiksen şi-a exprimat speranţa că Danemarca va putea livra Ucrainei şase avioane F-16 în preajma Anului Nou şi încă cinci pe parcursul anului 2024.

„Danemarca continuă să sprijine ferm Ucraina. Donaţia daneză de avioane F-16 este o demonstraţie clară a sprijinului nostru” pentru Kiev în faţa invaziei ruse, a declarat la rândul său şeful diplomaţiei daneze, Lars Lokke Rasmussen, pe contul său X (fost Twitter), citat de EFE. „Am făcut primii paşi şi invităm şi alte ţări să se alăture coaliţiei noastre”, a adăugat ministrul de externe danez în mesajul său.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a sosit duminică după-amiază la baza Skrydstrup din sudul Danemarcei, la două zile după ce Statele Unite au dat undă verde ca Regatul Ţărilor de Jos şi Danemarca să trimită avioane de luptă americane F-16 în Ucraina.

Zelenski a fost primit de premierul danez Mette Frederiksen, de ministrul afacerilor externe Lars Lokke Rasmussen şi de ministrul apărării Jakob Elleman-Jensen. La întâlnire a fost prezentă şi prinţesa Mary a Danemarcei.

După decizia SUA de săptămâna trecută, Danemarca şi Olanda s-au angajat să livreze Ucrainei avioane de vânătoare de tip F-16 odată ce piloţii ucraineni vor fi instruiţi pentru a le putea folosi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.