Deputatul PSD de Buzău, Sebastian Radu, a fost confirmat pozitiv cu coronavirus la mijlocul lunii noiembrie. Acesta a fost transportat de la Spitalul Județean din Buzău la un spital din București, după ce starea sa s-a agravat. Ulterior, familia a solicitat transferul la un spital din Germania.

Sebastian Radu avea 49 de ani și a fost ales deputat pe listele PSD Buzău, la alegerile din 2016. Între octombrie 2012 și februarie 2015 a fost viceprimarul orașului Buzău. Până în decembrie 2017, a fost și consilier personal al primarului municipiului Buzău, Constantin Toma. 

Mesajul postat de Marcel Ciolacu pe Facebook: ”Am primit în această dimineață una dintre cele mai dureroase vești. Bunul meu prieten și coleg Sebastian Radu a pierdut lupta cu acest virus perfid. Un prieten adevărat, un om care întotdeauna i-a pus pe ceilalți pe primul loc, un om care lasă un gol imens în sufletele celor care l-au cunoscut. Dumnezeu să te odihnească, Sebi! Vei rămâne în sufletele noastre pentru totdeauna! Condoleanțe familiei! Suntem alături de voi”.

Deputatul PSD de Buzău Sebastian Radu a decedat la trei săptămâni după ce a fost confirmat cu coronavirus.