Acasă Externe Der Spiegel: Au fost falsificate rezultatele testului PCR în cazul Djokovic? Cum s-a transformat testul din negativ în pozitiv în doar o oră

Der Spiegel: Au fost falsificate rezultatele testului PCR în cazul Djokovic? Cum s-a transformat testul din negativ în pozitiv în doar o oră

0
Der Spiegel: Au fost falsificate rezultatele testului PCR în cazul Djokovic? Cum s-a transformat testul din negativ în pozitiv în doar o oră

Publicația germană Der Spiegel susține că testul PCR prezentat de Novak Djokovic ridică serioase semne de întrebare. Jurnaliștii germani scriu că testul PCR realizat de Djokovic pe data de 16 decembrie, și care ar fi fost pozitiv, indică în varianta electronică faptul că ar fi fost realizat de fapt pe data de 26 decembrie.

Mai mult, la scandarea codului QR lucrurile au devenit și mai ciudate, mai notează jurnaliștii de la Der Spiegel. Rezultatele unei scănări realizate luni, la ora 1:19 pm a indicat rezultatul testului ca fiind ”negativ”. Acest rezultat, care dovedea faptul că Djokovic nu a trecut de fapt prin boală așa cum a susținut mereu, i-ar fi compromis șansele să intre în Australia.

Totuși, o oră mai tâziu, la 2:33 PM, o a două scanare a codului QR a dat un rezultat diferit: ”rezultatul testului, Pozitiv”. Jurnaliștii de la Der Spiegel subliniază că testul pozitiv, care ar fi indicat trecerea prin boală, este cel mai important argument pe care jucătorul de tenis, care nu este vaccinat, l-a prezentat pentru a fi lăsat să intre în țară ca să joace la Australian Open, care începe pe data de 17 Ianuarie.

Jurnaliștii de la Der Spiegel mai scriu că există și alte indicii care ridică dubii majore că rezultatul testului a fost într-adevăr pozitiv. Sistemul de testare din Serbia alocă un număr de indentificare pentru fiecare test. Pentru testul pozitiv făcut pe 16 Decembrie numărul alocat este 7371999, dar pentru testul negativ făcut pe 22 decembrie, numărul de identificare este cu 50.000 de puncte mai jos.

Sursa: Der Spiegel
Sursa Foto: Der Spiegel

Acest detaliu indică faptul că, potrivit numărului de identificare, testul negativ a fost făcut înaintea celui pozitiv și introdus în baza de date și nu invers, așa cum au susținut avocații lui Djokovic și cum părau să arate documentele la prima vedere.

Diferența este dată de faptul că între 22 decembrie și 26 decembrie s-au realizat 50.000 de teste, adică exact diferentța dintre cele două numere de identificare ale testelor lui Djokovic.

”Pe baza acestor probe, cea mai plauzibilă explicație este că testul pozitiv a fost adăugat de oficialii sârbi în baza de date pe data de 26 Decembrie, și nu pe data de 16”, au declarat experți în informatică pentru Spiegel.

Arată toate acestea că testul pozitiv al lui Djokovic a fost făcut mult mai târziu decât pretinde? A fost rezultatul testului manipulat? Cum se explică faptul că versiunea digitală a testului a indicat pentru scurtă vreme că rezultatul pozitiv era de fapt negativ?

La toate aceste întrebări ar fi putut oferi un răspuns doar de Djokovic sau de oficialii sârbi, însă aceștia nu au răspuns întrebărilor adresate de Der Spiegel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.