Belgium, Brussels - July 21, 2020 Special EU Council The German Chancellor Angela Merkel while wearing a protective face mask to prevent coronavirus infection

Deși în comparație cu Franța sau Spania, al doilea val al Germaniei pare moderat, numărul de infecții cu coronavirus este totuși în creștere continuă și în Germania de săptămâni întregi. Datele de la Institutul Robert Koch (RKI) arată că numărul cazurilor confirmate de coronavirus a crescut luni cu 1.192, după ce anterior au fost raportate mai multe zile la rând peste 2.000 de infectări. Deși centrele de sănătate descentralizate fac o treabă bună de urmărire a contactelor, iar purtarea măștilor este acum standard, numărul de cazuri tot crește, în special în orașe precum Berlin și Hamburg.

“Dacă tendința continuă așa cum este acum, vom avea 19.200 de infectări pe zi. La fel ca în alte țări”, a declarat Merkel la o videoconferință a conducerii CDU, transmite Bild. “Trebuie să limităm rapid infecțiile și să intervenim. Trebuie să stabilim priorități, și anume să menținem economia în funcțiune și să menținem deschise școlile. Fotbalul nu este prioritar acum”, a subliniat cancelarul.

Angela Merkel, cancelarul, va conduce o întâlnire cu premierii celor 16 state germane (care sunt în mare parte responsabili de măsurile preventive) în această după-amiază. Ca mai întotdeauna, ei au păreri diferite. Markus Söder, care conduce Bavaria, dorește să introducă un sistem național de „semafor” în cadrul căruia zonele afectate grav ar fi obligate să restrângă restricțiile. Dar unii lideri ai landurilor estice, relativ nevătămate, se opun unor astfel de sugestii.