Acasă Economie Deutsche Telekom își va vinde divizia din Olanda pentru a achiziționa o participație mai mare la T-Mobile US Inc., aprofundând trecerea pe piața din SUA

Deutsche Telekom își va vinde divizia din Olanda pentru a achiziționa o participație mai mare la T-Mobile US Inc., aprofundând trecerea pe piața din SUA

0
Deutsche Telekom își va vinde divizia din Olanda pentru a achiziționa o participație mai mare la T-Mobile US Inc., aprofundând trecerea pe piața din SUA

Deutsche Telekom își va vinde divizia din Olanda pentru 5,1 miliarde euro către fondurile de investiții Warburg Pincus și Apax Partners.

Deutsche Telekom AG va folosi veniturile obținute din vânzarea unității sale olandeze pentru a achiziționa o participație mai mare la T-Mobile US Inc., intensificând astfel orientarea sa către piața americană, unde conduce industria în ceea ce privește noua generație de tehnologie mobilă.

Warburg Pincus și Apax Partners vor achiziționa T-Mobile Netherlands pentru 5,1 miliarde de euro (6,1 miliarde de dolari) de la Deutsche Telekom și partenerul de capital de risc Tele2, care deține o participație de 25%, au declarat marți firmele de private equity. Bloomberg a relatat luni că firma germană se apropia de o tranzacție și că consorțiul de private equity era un concurent puternic.

Deutsche Telekom va folosi o parte din veniturile obținute pentru a contribui la finanțarea unui acord cu SoftBank Group Corp. pentru a-și spori participația în SUA. Compania japoneză a declarat că va achiziționa o participație de 4,5% din Deutsche Telekom și va vinde o parte din acțiunile sale la T-Mobile US. În urma acestei tranzacții, Deutsche Telekom va rămâne cu o participație de 48,4% în T-Mobile US, puțin mai puțin decât obiectivul său de a dobândi o participație majoritară.

SoftBank crește cu 10% după acordul de schimb de acțiuni cu Deutsche Telekom

De asemenea, directorul general al companiei germane, Tim Hoettges, a declarat marți, în cadrul unei teleconferințe, că Deutsche Telekom va lua măsuri în legătură cu participația de 12% pe care o deține la BT Group Plc din Marea Britanie, undeva în cursul anului viitor.

T-Mobile US reprezintă aproape două treimi din vânzările Deutsche Telekom, cu sediul la Bonn. Unitatea și-a majorat în iulie prognoza de creștere a numărului de abonați și intenționează să își dezvolte capacitatea, vizând noi afaceri, cum ar fi taxiurile fără șofer.

Acțiunile Deutsche Telekom au crescut cu 0,5%, la 17,98 euro, la ora 10:32, în cadrul tranzacțiilor de la Frankfurt. Acțiunile SoftBank au închis cu 9,9% mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.