Din „idioții” Europei, România a ajuns singura țară din Uniunea Europeană fără risc epidemiologic

389

România și Kosovo au ajuns singurele țări din Europa care se află pe lista verde din punct de vedere epidemilogic.

Astfel, conform listei cu clasificarea țărilor/teritoriilor în funcție de rata de incidență cumulată, publicată vineri, 10 decembrie, România, alături de Kosovo, sunt singurele țări din Europa care apar ca fiind fără risc epidemiologic.

Concret, incidența pe țară a României este de 1.1 infectări la mia de locuitori, în timp ce Kosovo se află la 0.1.

Vezi aici lista completă cu incidența globală.

Românii, bulgarii și ucrainenii au fost catalogați drept „idioții Europei” de o publicație nemțească, întrucât foarte mulți refuză vaccinarea. Sub titlul „Idiotii Europei: De ce situația corona din Est escaladează masiv”, Hamburger Morgenpost a scris pe 29 octombrie despre ratele mici de vaccinare din România, Bulgaria și Ucraina.

Ziarul tabloid a descris situația dramatică din cele trei țări estice. „Cei care sunt într-o stare pe jumătate acceptabilă rămân pe scaun. Doar pacienții în stare critică primesc un pat, explică o asistentă într-un reportaj filmat, pregătind un scaun de birou deformat pentru un nou pacient. Un alt membru al personalului spune: Este un iad, ca într-un război. Unii pacienți se împing unii pe alții pe coridoare pentru a lua echipamentul de oxigen, relatează medicul Victoria Aramă. Ea califică situația din București drept apocaliptică.

SURSĂziare.com