Acasă Externe Djokovic declară că preferă să nu joace la turnee de tenis decât să se vaccineze anti-Covid

Djokovic declară că preferă să nu joace la turnee de tenis decât să se vaccineze anti-Covid

0
Djokovic declară că preferă să nu joace la turnee de tenis decât să se vaccineze anti-Covid

Prima reacție publică a lui Novak Djokovic, după scandalul din Australia. Sârbul preferă să nu joace la turnee de tenis decât să se vaccineze anti-Covid

Numărul 1 mondial la tenis masculin spune că nu este împotriva imunizării anti-COVID, dar că preferă să nu joace la turnee de tenis decât să fie obligat să se vaccineze.

Jucătorul sârb a fost deportat din Australia la începutul anului după ce viza i-a fost anulată de două ori. El obținuse o excepție pentru a intra în țară, după ce ar fi făcut COVID în decembrie anul trecut. Ministrul australian al Imigrației a considerat însă că Djokovic reprezintă un pericol la adresa sănătății publice prin faptul că ar putea încuraja mișcarea anti-vaccinistă.

E prima oară când Novak Djokovic spune public că nu este imunizat anti-COVID. Într-un interviu pentru BBC, el a declarat că nu vrea să fie asociat cu mișcarea anti-vaccinistă, dar că susține dreptul fiecăruia de a alege ce face cu corpul său.

A fost întrebat dacă ar fi dispus să sacrifice participarea la turnee de mare șlem din acest motiv.

„Înțeleg că dacă nu sunt vaccinat nu pot călători în acest moment spre cele mai multe turnee. Este un preț pe care sunt dispus să-l plătesc”, spune jucătorul de tenis.

Întrebat dacă este dispus să renunțe la șansa de a deveni statistic cel mai mare jucător din istorie pentru că are convingeri atât de puternice în legătură cu vaccinul, Djokovic a spus că da.

„Principiile de a lua decizii în legătură cu corpul meu sunt mai importante ca orice titlu și ca orice altceva. Încerc să fiu cât de conectat posibil cu corpul meu”, a declarat Djokovic.

El a mai declarat că speră, totuși, ca politica privind obligația de imunizare la anumite turnee să se schimbe pe viitor și să poată continua să joace tenis timp mai mulți ani de-acum încolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.