Acasă Externe Djokovic recunoaște că agentul său a completat greșit formularul de intrare în Australia, iar “dintr-o eroare umană” nu a mai menționat călătoria în Spania

Djokovic recunoaște că agentul său a completat greșit formularul de intrare în Australia, iar “dintr-o eroare umană” nu a mai menționat călătoria în Spania

0
Djokovic recunoaște că agentul său a completat greșit formularul de intrare în Australia, iar “dintr-o eroare umană” nu a mai menționat călătoria în Spania

Novak Djokovic a emis, miercuri, un comunicat de presă prin care a oferit detalii cu privire la motivul pentru care nu s-a izolat după ce s-a testat Covid, conform Biziday.

Acesta explică faptul că pe 14 decembrie a fost la un meci de baschet la Belgrad, iar pentru că mai multe persoane au fost depistate pozitiv după meci, pe 16 decembrie și-a făcut un test rapid care a fost negativ, apoi un test PCR. A doua zi, a participat la un eveniment sportiv cu mai mulți copii, iar rezultatul PCR a venit mai târziu în acea zi, după întâlnirea cu copiii, mai adaugă sportivul.

De asemenea, Djokovic recunoaște că pe 18 decembrie a dat un interviu pentru L’equipe și susține că a făcut acest lucru “pentru a nu-l dezamăgi pe jurnalistul respectiv”. Spune că a purtat mască pe durata interviului, dar că și-a dat-o jos pentru poze.

Referitor la călătoria în Spania, nemenționată când a completat formularul de intrare în țară, sârbul declară că documentul a fost completat și depus de către agentul său. Invocă “o eroare umană, neintenționată”, adăugând că echipa sa a furnizat astăzi autorităților australiene toate informațiile necesare pentru a clarifica această problemă. Oferirea de informații false în documentele oficiale este o infracțiune pedepsită cu până la un an de închisoare în Australia.

Comunicatul a fost emis în contextul în care ministrul australian al Imigrației ia în calcul să-l expulzeze pe Djokovic, iar temerile în acest sens s-au accentuat mai ales după ce s-a aflat că sportivul fusese în Spania și nu declarase acest lucru în documentele oficiale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.