Acasă Externe Doar patru țări din Europa se mai află momentan sub pragul critic de infecții cu coronavirus

Doar patru țări din Europa se mai află momentan sub pragul critic de infecții cu coronavirus

0
Doar patru țări din Europa se mai află momentan sub pragul critic de infecții cu coronavirus

Doar patru țări europene mai sunt acum sunt nivelul critic al cazurilor noi de Covid-19, potrivit ultimelor cifre de luni, în timp ce continentul se luptă să conțină focare noi.


Pragul de alarmă al infecțiilor cu coronavirus stabilit de Centrul European pentru Prevenirea și Controlul Bolilor (ECDC) este de 20 de cazuri la 100.000 de persoane, în medie pe șapte zile. Mai sus de acesta, spune agenția, riscul de infectare cu Covid-19 este mare, cu o probabilitate foarte mare de infecție, în timp ce indivizii vulnerabili se confruntă cu un „impact foarte mare” al bolii.


Iar situația pare precară. Numai Germania (18,4 cazuri la 100 000), Finlanda (15,5), Cipru (14,6) și Norvegia (13,9) sunt sub acest prag, au arătat luni datele ECDC. La celălalt capăt al scalei se află Republica Cehă (167,6), Olanda (140,3) și Franța (120,3).

Rata mortalității a crescut, de asemenea, în Europa și au fost înregistrate creșteri susținute în 27 de țări, a declarat agenția joi în raportul său săptămânal.

De asemenea, noi țări introduc restricții pentru a reduce răspândirea:

– În Irlanda, serviciul național de urgențe si sănătăte publică ar fi recomandat plasarea întregii țări la cel mai înalt nivel de restricții

– Islanda a introdus o serie de noi reguli, inclusiv restricții la adunări și închiderea unor facilități de agrement.

– Capitala Franței este în pragul unui nou lockdown, mare parte din Paris fiind clasificată ca zonă de „alertă maximă”.

– Republica Cehă a intrat în stare de urgență.

– Districtele centrale din Berlin au fost clasificate ca zone de risc de către organismul de sănătate din Germania.

– Autoritatea sanitară din Anglia a recunoscut că mii de infecții nu au fost incluse în bilanțul cazului de coronavirus din Marea Britanie din cauza unei „probleme tehnice”, cauzate de Excel.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.