Acasă Local Doi muncitori care renovau o locuință din Onești au fost omorâți de fostul proprietar, care i-a sechestrat în apartament și apoi i-a înjunghiat

Doi muncitori care renovau o locuință din Onești au fost omorâți de fostul proprietar, care i-a sechestrat în apartament și apoi i-a înjunghiat

0
Doi muncitori care renovau o locuință din Onești au fost omorâți de fostul proprietar, care i-a sechestrat în apartament și apoi i-a înjunghiat

Polițiști, jandarmi și pompieri au fost mobilizați luni, 1 martie, pe o stradă din Onești, județul Bacău. Polițiștii au fost sesizați că un bărbat a reținut într-un imobil, împotriva voinței lor, doi muncitori care efectuau lucrări de reparații la o locuință ce i-a aparținut celui în cauză în trecut, informează Digi24. Până să fie împușcat de forțele de ordine care au intervenit, individul i-a înjunghiat mortal pe muncitori, a confirmat IPJ Bacău pentru Libertatea.

Potrivit anchetatorilor, citați de Unu pe Trotuș, agresorul a intrat peste muncitori în casă și, sub amenințarea că-i va înjunghia dacă nu fac întocmai ceea ce le spune el, i-a legat cu mâinile la spate. Zona a fost imediat împânzită de polițiști, jandarmi și de pompieri, iar un negociator a încercat să-l convingă pe bărbatul să renunțe la amenințări și să-i elibereze pe cei doi muncitori pe care îi luase ostatici.

Acțiunea de salvare s-a soldat cu un eșec. Agresorul nu a mai ținut cont de nimic și a început să-i înjunghie pe cei doi muncitori. Aceștia au cerut ajutor. Forțele de ordine au intrat în apartament, de unde s-au auzit 5 focuri de armă.

Laurențiu Neghină, primarul din Onești, oraș cu 40.000 de suflete, este în stare de șoc: „Am avut un mandat de opt ani, acum am revenit în funcție, dar n-am mai pomenit așa ceva în orașul nostru liniștit”. Edilul a fost prezent la locul atacului la ora 16.00. Potrivit acestuia, locuința în care s-a petrecut nenorocirea aparținea unei firme din localitate, Chimcomplex. „Am înțeles că atacatorul pierduse apartamentul acum 11 ani, după un caz de delapidare. Să ții minte atâta timp și să te răzbuni? Din informațiile mele, sărmanii muncitori, care fuseseră trimiși să renoveze apartamentul societății, nu au avut nici o șansă, bărbatul de 68 de ani era un munte de om”, a declarat primarul pentru Libertatea.

IPJ Bacău a transmis un comunicat, la solicitarea Libertatea. „Urmare a deplasării forțelor de ordine la fața locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuții și negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunțe la acțiunile sale. La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violență asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat și de forțele de ordine. În sprijinul persoanelor aflate în apartament, s-a forțat cu mijloace din dotare ușa metalică a locuinței, agresorul încercând să blocheze ușa, având în mână un cuțit. La acel moment, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit și imobilizat.”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.