Acasă Externe Drone rusești au lovit infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre, în apropiere de Galați

Drone rusești au lovit infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre, în apropiere de Galați

0
Drone rusești au lovit infrastructura portuară ucraineană de la Dunăre, în apropiere de Galați

Comandamentul operațional „Sud” al armatei ucrainene a informat că ținta atacului nocturn al dronelor rusești în regiunea Odesa a fost infrastructura portuară de la Dunăre.

„În urma loviturilor, a fost distrus un hangar cu cereale, au fost avariate rezervoare pentru depozitarea altor tipuri de mărfuri, a izbucnit un incendiu într-unul din spațiile de producție, care a fost eliminat cu promptitudine”, a precizat sursa citată, care a adăugat că patru lucrători portuari au fost răniți în urma atacului.

Imagini neautentificate publicate pe Facebook arată lovituri cu drone care ar fi lovit portul ucrainean Reni, aflat pe malul stâng al Dunării (la 3 km aval de vărsarea Prutului în Dunăre), la o distanță de 22 de kilometri de Galați.
Potrivit armatei, trei drone au fost doborâte.

Serhii Bratciuk, președintele Consiliului Public din cadrul administrației regionale din Odesa, a declarat că dronele rusești au lansat mai multe atacuri asupra infrastructurii ucrainene de cereale.

Potrivit acestuia, semnalul de raid aerian a sunat în regiune timp de 3 ore și 53 de minute.

Un atac cu drone ucrainene a lovit de asemenea un depozit de muniții în Crimeea anexată de Rusia, a declarat luni guvernatorul acesteia, instalat la Moscova, citat de agenția AFP.

„Pe cerul Crimeii, 11 drone inamice au fost doborâte de forțele de apărare aeriană și suprimate de războiul electronic… A existat o lovitură în depozitul de muniții din districtul Dzhankoi”, a declarat Serghei Aksionov pe Telegram.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.