Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a stabilit ca drumul rapid Pașcani – Suceava să fie construit în regim de autostradă. Anterior, decizia era că pe această rută să fie amenajat un drum expres.

„Ca urmare a definitivării documentației Analiza Multicriterială de Traseu Etapa 2, respectiv a studiului de trafic preliminar a rezultat necesitatea realizării obiectivului de investiția la profil de autostradă”, se arată într-o adresă a CNAIR, consultată de APIX.ro.

Potrivit documentului citat, CNAIR a solicitat Consiliului Județean Iași să țină cont de două aspecte la eliberări viitoare de certificate de urbanism pentru noi proiecte de dezvoltări industriale sau alte construcții în zona traseului Pașcani – Suceava, respectiv:

  • traseul aprobat de CNAIR
  • pentru viitoare dezvoltări în zona traseului să fie solicitat și un acord sau aviz specific din partea CNAIR

Realizarea proiectului tehnic pentru drumul Pașcani – Suceava a început în toamna anului trecut. În acest sens, CNAIR a semnat un contract cu asocierea de firme Search Corporation – Egis Romania, pentru suma de 11,7 milioane lei, fără TVA.

Lungimea tronsonului Pașcani – Suceava este de 61 km. Realizarea acestui sector la profil de autostradă va asigura continuitatea autostrăzii A7 Ploiești – Pașcani, drum în cazul căruia documentațiile tehnice sunt aproape de finalizare, iar anul acesta toate sectoarele vor fi scoase la licitație de execuție.