Acasă Economie După atrocitățile de la Bucha – Ucraina, Macron vrea oprirea completă a exporturilor de cărbune și petrol din Rusia către UE

După atrocitățile de la Bucha – Ucraina, Macron vrea oprirea completă a exporturilor de cărbune și petrol din Rusia către UE

0
După atrocitățile de la Bucha – Ucraina, Macron vrea oprirea completă a exporturilor de cărbune și petrol din Rusia către UE

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că este „dorința sa” să vadă „săptămâna aceasta” un blocaj total al exporturilor rusești de cărbune și petrol către Uniunea Europeană, în urma descoperirii a ceea ce el a descris drept „crime de război” în orașul ucrainean Bucha, relatează CNN.

Vorbind luni la postul francez de televiziune France Inter, Macron a declarat că există „semne foarte clare” că au fost comise crime de război în Bucha și, „este destul de clar că armata rusă” este responsabilă pentru acestea.

„Nu putem lăsa să treacă neobservat. Trebuie să avem sancțiuni care să disuadeze cu ceea ce s-a întâmplat acolo (la Bucha – n.r.), ceea ce se întâmplă la Mariupol”, a spus el.

Macron a precizat că va avea discuții cu partenerii săi europeni în această săptămână cu privire la noi sancțiuni.

„Cei care se află în spatele acestor crime trebuie să răspundă pentru ele”, a spus el. „Trebuie să trimitem un semnal foarte clar că este vorba de demnitatea noastră colectivă și de valorile noastre pe care le apărăm. Nu există pace fără dreptate”, a adăugat președintele francez.

Franța este pregătită să ajute Ucraina în ancheta sa privind evenimentele de la Bucha, a declarat Macron, însă a refuzat să precizeze dacă președintele rus Vladimir Putin ar trebui să fie judecat pentru ceea ce s-a întâmplat acolo.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.