România va vinde Irlandei un milion de doze de vaccin Pfizer și Moderna, a anunțat un purtător de cuvânt al premierului irlandez Micheál Martin, care a avut o discuție în acest sens cu președintele Klaus Iohannis, scrie rte.ie.

Autoritățile de la București au anunțat deja că vor vinde Danemarcei 1,1 milioane de doze de vaccin anti-COVID.

Guvernul irlandez urmează să cumpere un milion de doze de vaccin Covid-19 din România, ceea ce este văzut ca un impuls major al programului de vaccinare, scrie publicația irlandeză, care precizează că România are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa.

Premierul irlandez „a avut o discuție bună în această dimineață cu omologul său UE, președintele român Klaus Iohannis, și au fost de acord în principiu cu achiziționarea unui milion de vaccinuri”, a declarat un purtător de cuvânt al Guvernului.

Acesta a precizat că procedura este în desfășurare și încă nu a fost finalizată.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătății Andrei Baciu, vicepreședinte CNCAV, a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că România a suspendat recepționarea vaccinurilor anti-COVID, cu excepția dozelor de la Johnson&Johnson și a precizat că multe state au transmis Bucureștiului cereri de a ne cumpăra vaccinurile din stocuri.