Acasă Economie Economia Chinei o va depăși pe cea a Statelor Unite în 2028, cu 5 ani mai devreme decât estimarea făcută anul trecut

Economia Chinei o va depăși pe cea a Statelor Unite în 2028, cu 5 ani mai devreme decât estimarea făcută anul trecut

0
Economia Chinei o va depăși pe cea a Statelor Unite în 2028, cu 5 ani mai devreme decât estimarea făcută anul trecut

Economia Chinei o va depăși pe cea a Statelor Unite în 2028, cu 5 ani mai devreme decât estimarea făcută anul trecut, relevă datele “The Centre for Economics and Business Research”. PIB-ul Chinei va crește anul acesta cu 2%, în timp ce economia SUA se va contracta cu 4+%, cea mai mare scădere înregistrată de la al Doilea Război Mondial până în prezent.

În clasamentul anual al perspectivelor de creștere a 193 de țări, grupul de consultanță CEBR (Centre for Economics and Business Research) din Marea Britanie a declarat că China a revenit rapid din efectele Covid-19 și va crește cu 2% în 2020, fiind singura economie mondială majoră care se va extinde. Având în vedere că economia SUA se va contracta cu 5% anul acesta, China va reduce diferența cu cel mai mare rival al său, a declarat CEBR. În general, se estimează că produsul intern brut global va scădea cu 4,4% în acest an, în cea mai mare cădere de un an de la al doilea război mondial.

Ponderea Chinei din PIB-ul global a crescut de la 3,6% în 2000 la 17,8% în 2019 și va continua să crească, a declarat CEBR. Ar trece pragul pe cap de locuitor de 12.536 dolari (9.215 lire sterline) pentru a deveni o țară cu venituri ridicate până în 2023. Chiar și așa, nivelul de trai din China va rămâne mult mai scăzut decât în SUA și în țările din Europa de Vest. În SUA, venitul mediu pe cap de locuitor este de puțin peste 63.000 de dolari, în timp ce în Marea Britanie este puțin peste 39.000 de dolari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.