PIB-ul Germaniei, cea mare economie din UE, a crescut cu 8,2% în trimestrul al treilea, peste așteptările analiștilor, dar încă sub căderea trimestrială de -1,9% pe primul trimestru și de -9,8%, pe trimestrul al II-lea din 2020. Față de același trimestru din 2019, Germania este acum la -4,2%, cu șanse mici de a mai recupera ceva din această pierdere pe ultimul trimestru din an, din cauza carantinei parțiale, reintroduse.

Dintre țările care au raportat până acum datele de PIB, doar economiile din Franța și Italia au înregistrat peste vară reveniri semnificativ mai mari decât căderea din primăvară.

Totuși, atât Franța, cât și Italia, dar și Austria, acumulaseră trei trimestre consecutive de scădere economică, așa că raportat la același trimestru din 2019, economiile lor sunt acum pe pierdere sensibil mai mare decât cea a Germaniei (-4,2%).

Eurostat estimează că Zona Euro (- 4,3% an/an) este ceva mai afectată de pandemie decât economiile est europene, care vor raporta datele economice în zilele următoare. La nivelul UE, T3 din 2020 are o scădere de 3,9% față de același trimestru din 2019. România va publica datele de evoluție economică pentru trimestrul al III-lea pe 13 noiembrie.