Institutul german de Statistică notează că cea mai mare economie a Europei și-a revenit parțial după perioada de restricții din primăvară, necesară în contextul primului val al pandemiei. În perioada aprilie-iunie, PIB-ul scăzuse cu 9,8%.

Exporturile au înregistrat creșteri de 18,1% în perioada iulie-septembrie, comparativ cu cele trei luni anterioare. Și importurile au câștigat 9,1%.

Cu toate acestea, a rămas constant numărul persoanelor angajate. În trimestrul al doilea, raportat la aceeași perioadă din 2019, numărul angajaților scăzuse cu 1,3%. Scăderea este de 1,4% în trimestrul al treilea. În medie, salariul brut al angajaților a pierdut 0,4%, dar cel net s-a apreciat ușor cu 0,5%.

”La fel ca în trimestrul anterior, veniturile relativ stabile, pe de-o parte, și reticența consumatorilor, pe de altă parte, au dus la o creștere substanțială a economisirii gospodăriilor. Conform calculelor provizorii, raportul de economii a fost de 13,5% în al treilea trimestru al anului 2020” precizează Biroul german de Statistică.