În luna septembrie, prețurile au explodat în cartierele și zonele de interes pentru studenți în Cluj – Mărăști, Gheorgheni, Buna Ziua, Central și chiar și în Florești, arată analiza din luna octombrie a agenției Blitz Imobiliare, citată de Actual de Cluj.

Pe segmentul de chirii, prețurile au înregistrat în luna septembrie 2022 la nivelul municipiului Cluj o creștere foarte mare, de +16,26 %, indicele Blitz, calculat pe baza ofertelor din portofoliul agenției situându-se lavaloarea de 429 de euro.

„Suntem în plin sezon al chiriilor și odată cu revenirea studentilor, prețurile au explodat în cartierele și zonele de interes pentru studenți – Florești, Mărăști, Gheorgheni, Buna Ziua, Central. În localitatea Florești, prețul a sărit pentru prima dată pragul de 300 de euro, iar în zona centrală prețul a sărit de 500 de euro”, arată analiza publicată în octombrie.

Și potrivit celui mai recent raport Storia.ro, chiriile au urcat în septembrie. Recordul îl deține Constanța, unde scumpirea este de 17% față de august. Față de anul trecut, chiriile sunt cu 22% mai mari.

La Iași, scumpirea e de 5 la sută. Cea mai mare creștere e înregistrată la apartamentele de două camere, unde chiria e cu 8% mai mare față de luna august, ajungând la o medie de 399 EUR/lună. În ultimul an, cea mai mare creștere a fost înregistrată la apartamentele de 3 camere, care se închiriază cu 480 de euro, mai mare cu 20 la sută.

La Brașov, clienții plătesc în medie cu 100 de euro mai mult pentru închirierea unui apartament de 3 camere comparativ cu aceeași lună a anului trecut. 

La Sibiu, scumpirea e de doar doi la sută în septembrie față de august, în timp ce față de anul trecut majorările de preț sunt cuprinse între 11 și 17 la sută.

La Timișoara, chiriile apartamentelor de două si trei camere stagnează, în timp ce garsonierele au un cost de închiriere cu 5% mai mare în septembrie față de august. Raportat la anul trecut, prețul chiriilor a crescut în medie cu 10%.