Compania germană a anunțat că a încheiat cea mai mare comandă din istoria sa pentru construirea celei de-a șasea rețele feroviare din lume ca mărime. Șinele vor conecta orașele de pe Nil cu Marea Roșie și Marea Mediterană.

Grupul industrial german Siemens a anunțat sâmbătă seara că a ajuns la un acord pentru construirea a 2.000 de kilometri de linii feroviare de mare viteză în Egipt.

Contractul, în valoare de 8,1 miliarde de euro (8,7 miliarde de dolari), este cea mai mare comandă din istoria de 175 de ani a companiei cu sediul la Munchen.

Contractul include, pe lângă liniile de cale ferată, 41 de trenuri de mare viteză, 94 de trenuri regionale, 41 de trenuri de marfă, precum și opt depozite și stații de marfă. De asemenea, contractul stipulează că Siemens va fi responsabilă pentru întreținere timp de 15 ani.

Mega-proiectul își propune să conecteze 60 de orașe cu trenul, cu viteze de până la 230 de kilometri pe oră, oferind acces feroviar pentru aproximativ 90% din populație, potrivit Siemens.

În timpul ceremoniei de semnare a contractului, președintele egiptean Abdel Fatah el-Sisi a numit rețeaua planificată “începutul unei noi ere pentru sistemul feroviar din Egipt, Africa și Orientul Mijlociu”.

A șasea cea mai mare rețea feroviară din lume

“Cu cea mai recentă tehnologie a noastră pentru materialul rulant, semnalizare și întreținere, Egiptul va avea a șasea cea mai mare și mai modernă rețea feroviară de mare viteză din lume”, a declarat Roland Busch, CEO al Siemens, în cadrul ceremoniei.

Proiectul va fi realizat în cadrul ramurii de mobilitate a grupului Siemens, în cooperare cu două companii partenere.

Costul acordului include suma de 2,7 miliarde de euro convenită anul trecut pentru primul tronson de cale ferată, așa-numitul “Canal de Suez pe șine”, care se va întinde pe o distanță de 660 de kilometri, de la orașul port Ain Sochhna de la Marea Roșie până la Marsa Matruh și Alexandria, pe coasta mediteraneană.

Compania promite 40.000 de locuri de muncă

Cea de-a doua porțiune de cale ferată, în total 1.100 de kilometri, va lega capitala Cairo de orașul Abu Simbel din sudul țării, aproape de granița cu Sudanul, și va trece prin așezări de-a lungul Nilului.

Cel de-al treilea va merge de la orașul central Luxor până la orașul de coastă Hurghada, acoperind aproximativ 225 de kilometri, ajutând la transportul de bunuri de la Marea Mediterană la portul cheie Safaga.

Siemens a declarat că proiectul va crea aproximativ 40.000 de locuri de muncă în Egipt, precum și alte 6.700 de locuri de muncă în industriile conexe.

De asemenea, compania a afirmat că rețeaua complet electrificată va reduce emisiile de CO2 cu aproximativ 70% în comparație cu călătoriile efectuate cu autobuzul sau cu mașina.