Directorul executiv al Tesla, Elon Musk, a declarat sâmbătă că producătorul auto se va închide dacă mașinile sale vor fi folosite pentru a spiona, aceasta fiind prima sa reacție după ce armata Chinei a interzis accesul mașinilor Tesla în unitățile sale, scrie Reuters.

„Există o motivație foarte puternică să păstrăm confidențialitatea asupra oricărei informații. Dacă Tesla ar folosi mașini pentru a spiona în China sau oriunde altundeva, ne vom închide”, a spus Musk în timpul unei conferințe online găzduită de China.

Surse au declarat vineri Reuters că armata chineză a interzis accesul mașinilor Tesla în complexurile sale, invocând îngrijorări de securitate cu privire la camerele instalate pe vehicule.

Aceste restricții au apărut în contextul în care o serie de diplomați de top din China și SUA participau la o reuniune controversată în Alaska, prima astfel de interacțiune în persoană de când președintele american Joe Biden a preluat funcția în ianuarie.

Musk a cerut o mai mare încredere reciprocă între cele mai mari două economii ale lumii.

În China, cea mai mare piață auto din lume și un câmp de luptă cheie pentru vehiculele electrice (EV), Tesla a vândut anul trecut 147.445 de vehicule, 30% din totalul său global. Cu toate acestea, compania se confruntă cu o competiție mai mare anul acesta din partea rivalilor interni, de la Nio Inc la Geely.

Musk a avut mai multe apariții în China, unde Tesla produce și vinde vehicule electrice. În 2019, el a discutat despre Marte și inteligența artificială cu fondatorul Alibaba, Jack Ma.

La un eveniment de anul trecut în care au fost livrate sedanurile Model 3 fabricate în China, Musk a dansat cu entuziasm pe scenă, dându-și jos jacheta, într-un moment care a devenit viral pe social media.