CEO-ul SpaceX, Elon Musk, controlează acum un sfert din toți sateliții activi care orbitează Pământul după ce au lansat mai mult de o duzină de misiuni Starlink în ultimii doi ani.

O rachetă Falcon 9 va livra pe orbită cel mai recent lot de 60 de sateliți Starlink de la Centrul Spațial Kennedy din Florida din această săptămână, dacă vremea permite, ducând numărul total de Starlink pe orbită la peste 1.000.

Misiunea, denumită Starlink 17, este cea mai recentă din planul SpaceX de a crea o constelație de până la 40.000 de sateliți pentru a transmite internet de mare viteză pe Pământ.

Musk, care a devenit cea mai bogată persoană din lume la începutul anului 2021, cu o valoare netă de peste 200 miliarde de dolari (146 miliarde de lire sterline), a provocat controverse anul trecut când a declarat că SpaceX nu va recunoaște dreptul internațional pe Marte.

Analiza datelor de la urmăritorul de satelit Celestrak arată că 946 de legături stelare aflate în prezent pe orbită reprezintă 27,3% din totalul sateliților activi pe orbită, începând cu 1 februarie 2021.