Acasă Economie Emiratele Arabe Unite își redeschid porțile pentru turiștii vaccinați din întreaga lume

Emiratele Arabe Unite își redeschid porțile pentru turiștii vaccinați din întreaga lume

0
Emiratele Arabe Unite își redeschid porțile pentru turiștii vaccinați din întreaga lume

Emiratele Arabe Unite au anunțat că vor începe din nou să acorde viză turiștilor din întreaga lume vaccinați complet împotriva covid-19, cu o lună înainte de deschiderea Expoziției universale 2020, eveniment amânat un an din cauza crizei sanitare, relatează AFP.

Această decizie vine în contextul uneo scăderi a ratei infectărilor în țara din Golf, care a înregistrat mai puțin de 1000 de noi cazuri în mai multe zile consecutive pentru prima dată după câteva luni, scrie News.ro.

Redeschiderea porților pentru turiști a fost hotărâtă pentru creșterea economică a țării. Cei care doresc să meargă în Emiratele Arabe Unite trebuie să fie vaccinați complet cu unul dintre serurile aprobate de Organizația Mondială a Sănătății, și anume AstraZeneca, Johnson & Johnson, Moderna, Pfizer/BioNTech, Sinopharm sau Sinovac.

De asemenea, toți pasagerii care ajung în Emirate cu viză de turist trebuie să facă un test PCR la aeroport. În Emiratele Arabe Unite viața a revenit într-o mare măsură la normal, însă locuitorii încă trebuie să respecte reguli de distanțare socială și să poarte mască în exterior și în locurile publice. Odată cu deschiderea Expoziției Universale, în octombrie, Dubai speră să primească numeroși vizitatori, după un an și jumătate marcat de criza sanitară.

Dubai s-a numărat primtre primele destinații turistice care și-au deschis porțile pentru vizitatorii internaționali în iulie 2020, în plină pandemie. Abu Dhabi a făcut același lucru în decembrie. În total, țara a înregistrat peste 715 cazuri de covid-19. Dintre cei infectați, peste 2.000 au murit.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.